Πληροφορίες Εισηγητή

Αθανάσιος Δήμου

M.sc - MSc (Eng)

M.Sc., M.Sc.(Eng) Μηχανικός Τοπογράφος Και Γεωπληροφορικής με εξειδίκευση στη Γεωπληροφορική και στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, στο σχεδιασμό CAD, στα γεωχωρικά δεδομένα κα.

Βιογραφικό

Ο Αθανάσιος Δήμου είναι Μηχανικός Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών (Msc) ειδίκευσης: στη Γεωπληροφορική από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στις Χωρικές Δυναμικές & Χωροταξία της Υπαίθρου (Ελληνο-Γαλλικό, DYNTAR) από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. Κάτοχος παιδαγωγικής κατάρτισης ΑΣΠΑΙΤΕ (ΕΠΑΙΚ)

Από το 2009 μέχρι και το 2018 δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας (Τεχνικό Γραφείο). Από το 2019 είναι Δ.Υ. στο ΥΠΠΟΑ.

Τα επιστημονικά του πεδία έχουν να κάνουν με την επιστήμη της Γεωπληροφορικής (GIS, geodesy, Survey, UAV, Remote Sensing and Photogrametry, Computer Science and teaching, mapping, cultural heritage). Συμμετοχή ως εισηγητής σε πανελλαδικά και παγκόσμια συνέδρια – ημερίδες με διάφορες θεματολογίες που άπτονται της επιστήμης τη Γεωπληροφορικής και των επιμέρους κλάδων της.

Με την 4μελή ομάδα PROMETHEUS και την ιδέα My Prometheus Fire, διακρίθηκε με τη πρώτη θέση στο διαγωνισμό NASA Space Apps 2017.

Yπήρξε μέντορας και κριτής σε αρκετά Hackathons & Datathlon (MIT Covid20, Nasa Space Apps 2018,2019,2020, Healthahtlon, Tap2open, Copernicus -Corallia, Ίδρυμα Ευγενίδου – Hack the Lab)

Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας για την διετία 2015-2017 καθώς και είναι Πρόεδρος την τρέχων διετία 2019-2021.

Τα τελευταία 4 χρόνια ασχολείται ενεργά στο τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων (GIS, CAD, Τηλεπισκόπηση, Φωτογραμμετρία, Χαρτογράφηση, χρήση Η/Υ κα)

Σεμινάρια