Πληροφορίες Εισηγητή

Παναγιώτης Νεκτάριος

Ph.D Cornell University

Ph.D. Cornell University, Floriculture and Landscape Architecture – Director of Lab of Quality and Safey of Agricultural Products, Landscape and Environment Dep. of Agriculture – Hellenic Mediterranean University

Βιογραφικό

Ο Δρ. Π.Α. Νεκτάριος είναι Καθηγητής Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Τμήματος Γεωπονίας στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Cornell, USA, Department of Floriculture and Ornamental Horticulture.

Έχει διδάξει πληθώρα προπτυχιακών (9) και μεταπτυχιακών (9) μαθημάτων. Στις κύριες ερευνητικές του δραστηριότητες εμπίπτουν η Αρχιτεκτονική και η Αποκατάσταση Τοπίου, το αστικό πράσινο και η αστική γεωργία, τα φυτεμένα δώματα και οι κάθετοι κήποι, η εγκατάσταση και διαχείριση χλοοταπήτων με ιδιαίτερη έμφαση στους αθλητικούς χλοοτάπητες γηπέδων ποδοσφαίρου και γκολφ, και η χρήση ως καλλωπιστικών των αυτοφυών και ενδημικών φυτών συμπεριλαμβανομένων των αρωματικών, αρτυματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Ήταν επιστημονικός υπεύθυνος σε 17 και επιστημονικός συνεργάτης σε 11 ερευνητικά προγράμματα και μελέτες. Έχει συγγράψει περισσότερες από 130 δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Έχει εκπονήσει 28 μελέτες που αφορούν τα φυτεμένα δώματα, την Αρχιτεκτονική και την Αποκατάσταση του Τοπίου, τη διαχείριση χλοοταπήτων, τους αθλητικούς χλοοτάπητες γηπέδων ποδοσφαίρου και γκολφ, τα αυτόματα δίκτυα άρδευσης και έναν βοτανικό κήπο και διαθέτει σημαντική κατασκευαστική εμπειρία στους παραπάνω τομείς. Έχει διενεργήσει ποιοτικό έλεγχο υλικών και υπηρεσιών για σημαντικά έργα πρασίνου όπως στο φυτεμένο δώμα του πάρκου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών 20.000 m2, και τη μετακίνηση του χλοοτάπητα του Κεντρικού Γηπέδου του Ολυμπιακού Σταδίου Αθηνών για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Είναι κάτοχος διπλώματος ευρεσιτεχνίας σχετικής με τη δημιουργία πιστοποιημένου υποστρώματος για φυτεμένα δώματα.

Σεμινάρια