Πληροφορίες Εισηγητή

Παναγιώτης Γαλάνης

Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ με εξειδίκευσης νομικής συμβουλευτικής στο Πολεοδομικό, Χωροταξικό και Περιβαλλοντικό Δίκαιο

Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Γαλάνης είναι Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ. Απέκτησε  με άριστα πτυχίο Νομικής και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (ΜΔΕ) στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος από την ίδια σχολή, όπως και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Δίκαιο της Ενέργειας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ασχολείται με νομική συμβουλευτική και δικηγορικές υποθέσεις Διοικητικού Δικαίου (Δικαίου Περιβάλλοντος – Πολεοδομικού Δικαίου), αλλά και με το Αστικό Δίκαιο. Παρέχει υπηρεσίες στη Λαμία, την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Διαθέτει εμπειρία στο Δημόσιο Δίκαιο, έχοντας εργαστεί επί πολλά έτη (από το 2016 ως σήμερα) στον εν λόγω τομέα στην Αθήνα.

Έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις Πολεοδομικού και Περιβαλλοντικού Δικαίου, που αφορούν χρήσεις γης, προστατευόμενες περιοχές, αδειοδοτήσεις έργων, οικοδομικές άδειες, αυθαίρετα, ενεργειακά έργα, ΑΠΕ κλπ.

Συνεργάζεται ως νομικός σύμβουλος με Αρχιτεκτονικό Γραφείο που βρίσκεται στην Αθήνα.

Έχει συγγράψει 5 επιστημονικά βιβλία.  Το πρώτο του σύγγραμμα αφορά το Δίκαιο Περιβάλλοντος.

Παραδίδει επιμορφωτικά σεμινάρια του κλάδου του και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πλήθος συνεδρίων συναφών αντικειμένων σε αρκετούς φορείς όπως χώρας, όπως ΕΚΠΑ, ΕΜΠ κλπ.

Επιπρόσθετα, έχει προβεί σε πληθώρα δημοσιεύσεων μελετών που άπτονται των ενδιαφερόντων του σε νομικά κυρίως περιοδικά.

Σεμινάρια