Πληροφορίες Εισηγητή

Τηλέμαχος Παναγιωτάκος

Dipl-Ing, Msc, PhD

Καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου – Μέλος της επιτροπής έρευνας των EN1998-1, ΕΝ1998-3 και ΚΑΝΕΠΕ

Βιογραφικό

Ο Δρ. Τηλεμάχος Παναγιωτάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.

Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών (1993) και Ph.D. στην Τεχνολογία Σεισμών από το ίδιο Πανεπιστήμιο (1998).

Έχει μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό σύνθετων έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και στην έρευνα σχετικά με τη μηχανική σεισμού.

Ως μελετητής μηχανικός έχει συμμετάσχει και / ή οργανώσει αριθμό έργων συμπεριλαμβανομένου σχεδιασμού γεφυρών (προκατασκευασμένα δοκάρια, ελεύθερη κονσόλα, βαθμιαία εκτόξευση, σεισμική απομόνωση κλπ.), Κτίρια (αεροδρόμια, σταθμούς παραγωγής ενέργειας, ξενοδοχεία, γραφεία, κ.λπ.) και αξιολόγηση φέρουσας ικανότητας και αναβάθμισης των δομών (κτίρια, γέφυρες, δεξαμενές κ.λπ.).

Έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “La Sapienza”.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίως στον σεισμικό σχεδιασμό και την αναβάθμιση των δομών RC.

Έχει δημοσιεύσει 14 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 50 άρθρα σε Πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων.

Υπήρξε καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών (2001-2008).

Από το 2005 είναι Καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικός Σχεδιασμός Κατασκευών”.

Ασχολήθηκε με την έρευνα τόσο για τον Ευρωκώδικα 8 (EN1998-1 και EN1998-3) όσο και για το Ελληνικό Πρότυπο Κανονίσμός επεμβάσεων (KANEPE).

Έχει αναθεωρήσει ερευνητικά έργα στο OASP και επιστημονικές εργασίες σε διάφορα περιοδικά και συνέδρια.

Είναι Συνεργάτης και Συντονιστής Δομικών Σχεδιασμών στην DENCO S.A., Διευθυντής και Διευθυντής της DENCO Structural Engineering P.C. και είναι μέλος σε διάφορους επιστημονικούς οργανισμούς (TEE, SPME, ETAM, FIB, ASCE, κ.λπ.)

Σεμινάρια